Samlingen
Vis meny

Last ned bildefil

Lisens

In Copyright - Educational Use Permitted / Opphavsrett
© Schultz, Alexander

Oppløsning 4000 x 3073 piksler
Foto: Stavanger Kunstmuseum / Myrestrand, Dag
Fotolisens: AC INC-EDU / AC 1
Foto av kunstverk som er underlagt opphavsrett kan ikke brukes fritt eller deles videre, uten særskilt avtale med kunstner eller andre som forvalter kunstnerens opphavsrett, som BONO eller andre.

Last ned

Alexander Schultz

Blomster (original)

Datering: 1954
Betegnelse: Maleri, Oljemaleri
Materiale og teknikk: Olje på lerret
Teknikk: Oljemaling
Mål: 65 x 81 cm
Emneord: Samling Halvdan Hafsten, Norsk mellomkrigskunst
Ervervelse: Tilhører Samling Halvdan Hafsten (SHH). Samlingen på 208 kunstverk ble i sin helhet testamentert til Stavanger Faste Galleri i 1984, av kunstsamler Halvdan Hafsten.
Inventarnr.: SHH.161
Eier: Museum Stavanger AS
Opphavsrett: © Schultz, Alexander
Foto: Stavanger Kunstmuseum / Myrestrand, Dag Last ned
Metadata: DigitaltMuseum API

«Mitt første bilde av Alexander Schultz: «Blomster» kjøpte jeg på Høstutstillingen i 1954. Kunstneren stilte ut tre bilder, og jeg ba professor Reidar Aulie (juryens leder) om hvis mulig å kjøpe ett av dem før utstillingen åpnet, da jeg av erfaring vet at det er håpløst å sikre seg noe på høstutstillingen når galleriene og publikum stormer på. Jeg var på åpningen og sa til Marie Scott Ruud at det bildet ville jeg ha. Til min forbauselse sa hun at det allerede var solgt. Jeg ble bedrøvet og ergerlig. Da jeg skulle gå ned trappen til 2den etasje møtte jeg de kongelige og Reidar Aulie på tur nedover. I farten snakket jeg et par ord med ham. Han sa da kort: «Jeg kjøpte «Blomster» til deg!». Da ble jeg glad! (Halvdan Hafsten)