Samlingen
Vis meny

Last ned bildefil

Lisens

In Copyright - Educational Use Permitted / Opphavsrett
© Schultz, Alexander

Oppløsning 4000 x 3261 piksler
Foto: Stavanger Kunstmuseum / Myrestrand, Dag
Fotolisens: AC INC-EDU / AC 1
Foto av kunstverk som er underlagt opphavsrett kan ikke brukes fritt eller deles videre, uten særskilt avtale med kunstner eller andre som forvalter kunstnerens opphavsrett, som BONO eller andre.

Last ned

Alexander Schultz

Pløying i Toscana (original)

Datering: 1957
Betegnelse: Maleri, Oljemaleri
Materiale og teknikk: Olje på lerret
Teknikk: Oljemaling
Mål: 81 x 100 cm
Emneord: Samling Halvdan Hafsten, Norsk mellomkrigskunst
Ervervelse: Tilhører Samling Halvdan Hafsten (SHH). Samlingen på 208 kunstverk ble i sin helhet testamentert til Stavanger Faste Galleri i 1984, av kunstsamler Halvdan Hafsten.
Inventarnr.: SHH.178
Eier: Museum Stavanger AS
Opphavsrett: © Schultz, Alexander
Foto: Stavanger Kunstmuseum / Myrestrand, Dag Last ned
Metadata: DigitaltMuseum API

‘«Pløying i Toscana» er sett i Toscana. De hvite oksene innimellom de forskjellige grønfarvene tildrog sig stadig min opmerksomhet. Jeg tegnet dem utallige gange, malte også dette «motivet» i lite format, og til sist fikk jeg lyst til å arbeide med et større bilde. Det dreiet sig om å få dyra til nesten ikke å røre sig, få til dette «siget» som var deres bevegelse. Denne lidt nølende gang, slik store tunge dyr har. Det gir dem noe visst megtig og på samme tid nonchalant. Ja, det ser ut til, at det er like vanskelig å beskrive det her i ord som det var å prøve å få det til på lerretet! Jeg har oksene og manden horisontalt og noen trestammer vertikalt tilhøire på bildet. Dit hen skulle da omstunder de pløyende komme.’

(Skrevet av kunstner på oppfordring av Hafsten.)